2013. március 31-től változás a helyszíni munkavégzés szolgáltatásban

Tisztelt Felhasználóink!

2013. január 1-től a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Intézet látja el a Sulinet és a Közháló könyvtárak (összesen 5070 végpont) számára a hálózat és a központi szolgáltatások (DNS, Web, Mail) fejlesztését, üzemeltetését és felügyeletét.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a költséghatékonyság biztosítása és az NIIF Programról szóló 5/2011 (II.3) Korm. rendelet által meghatározott feladatok egységes kezelése érdekében az NIIF Intézet 2013. március 31-től átveszi a Sulinet és Közháló könyvtárak számára a végponti eszközök (router, switch, rack szekrény) helyszíni munkavégzés szolgáltatás (telepítés, csere, áthelyezés, leszerelés) biztosítását is.

E téren az alábbi változásokról szeretnénk Önöket tájékoztatni:

  • A fizikai vonalak áthelyezésének, illetve az új végpontokra a vonalak kiépítésének költségei vannak. Ezen költségeket a vonali szolgáltatók felmérései után tudjuk megadni az adott intézmény számára.
  • Az eszköz cseréket elsődlegesen egy futár cégen keresztűl juttatjuk el Önökhöz, tovább csökkentve ezáltal is a hibajavítási időt. Természetesen amennyiben ez nem megoldható, akkor az NIIF Intézet munkatársai fognak kimenni Önökhöz.


Részletesebben:

A hibás eszközök cseréjének menete változik, ezentúl a hálózati eszközöket (router switch) elsődlegesen egy futár cégen keresztűl juttatjuk el Önökhöz. A futár cégen keresztűl eljuttatott eszközök esetében kérjük szíves közreműködésüket az eszközök cseréjében. Az eszközök már előre fel lesznek konfigurálva, az Önök részéről a teendő csupán annyi, hogy a hibás eszközt előzetesen már kiveszik a rack szekrényből (az ügyfélszolgálat külön kérni is fogja) és a futárnak átadják, amint a csere eszköz megérkezik. Ezután, egy Önöknek alkalmas időpontban a csere eszközt beteszik és megfelelően összekábelezik és értesítik az ügyfélszolgálatot. Amennyiben futár cégen keresztűl nem megoldható a hibás eszköz cseréje, akkor az NIIF Intézet munkatársai fognak kimenni Önökhöz.